Skapa rätt musiklista vid fest

Har du en fest på gång men vet inte riktigt hur du ska arrangera den och vilken musik som kommer passa bäst? Musik har förmågan att beröra våra känslor, skapa atmosfär och därigenom maximera en fests framgång. Ett urval av rätt låtar kan leda till att dina gäster känner sig mer sammansvetsade genom känslan “vi älskar den sången” och till och med få dem att jubla på dansgolvet så att dansen aldrig tar slut. Alla som håller i en fest vill ju att festen skall vara oförglömlig! Det är klart att dekoration så som ballonger, ljus, tårtdekoration och roliga lekar också bidrar till bra stämning, men rätt musik gör susen!

 

I den här artikeln kommer vi att förklara hur man skapar en spellista med låtar för en oförglömlig fest. Här följer några enkla steg att följa för att skapa en spellista med låtar för en fest:

 

Definiera vilken sorts fest du vill skapa och vilka gäster som kommer att bjudas in

 

Gästernas ålder kommer antagligen vara en av de viktigaste faktorerna för hur du bör sätta ihop din spellista. Generellt så har inte tonåringar, vuxna och pensionärer samma musikstil. Om du väljer att anordna en fest med ett specifikt tema så kan även musiklistan vara anpassad efter detta.

Definiera vilken tid festen skall börja och hur länge den bör hålla på

En annan faktor som spelar roll är hur länge festen kommer att hålla på och spelar stor roll för i vilken ordning låtarna bör spelas. Kom ihåg att oavsett hur länge festen skall hålla på så bör spellistan alltid vara längre en den estimerade party-tiden. Man vet aldrig när oväntade saker sker och en fest håller på längre än väntat.

Vilken tid festen kommer att äga rum kan också påverka din musiklista. Är det ett event under eftermiddagen så kommer låtarna antagligen behöva vara något lugnare än exempelvis en fest som startar runt midnatt. Om du vet att festen kommer att starta lugnt med sedan eskalera till mer dans, så bör din musiklista även vara anpassad efter detta. Det är ingen ide att börja med en danslåt om alla först ska äta och mingla med varandra.

Musiklistan finns till för gästernas trivsel, inte din egen

Kom ihåg att musiken på en fest finns till för gästerna. Hur mån du än må vara om att introducera nya låter till dina gäster så är det inte detta som de är ute efter. Generellt så bör man följa regeln att 80% av låtarna som adderas till musiklistan bör vara sådan musik som gästerna känner till och gillar att lyssna på. En fest är egentligen en sådan situation där folk socialiserar och vill trivas, inte direkt rätt tillfälle för att bredda sin musikkunskap.

mts_blogging